Social

#adrian mutu #chelsea #proces

Mutu trebuie sa dea peste 17 milioane de euro catre Chelsea

Adrian Mutu a pierdut procesul cu Chelsea. Tribunalul de Arbitraj Sportiv ( TAS ) a anuntat astazi decizia finala in acest caz, prin care Mutu va trebui sa plateasca 17.173.990 de euro, cea mai mare amenda care a fost aplicata vreodata unui sportiv.

TAS a respins recursul fotbalistului roman, care trebuie sa dea cu cateva milioane de euro mai mult decat a platit clubul englez Parmei atunci cand l-a cumparat. Potrivit Realitatea TV, Chelsea i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu in 2004, dupa ce a fost depistat ca a consumat cocaina.

Ulterior clubul l-a dat in judecata iar decizia Camerei de Rezolvare a Litigiilor a FIFA a fost de partea clubului, Mutu fiind obligat sa plateasca peste 17 milioane de euro, practic cea mai mare amenda pe care a primit-o pana acum un sportiv. “ Briliantul ” a depus in mai 2008 un recurs la TAS, sustinand ca amenda este discriminatorie.

De aceeasi parere este si presedintele FRF, Mircea Sandu, care a declarat astazi ca decizia TAS in cazul Mutu -Chelsea este una aberanta. "E inuman ca un jucator sa fie pedepsit de doua ori, odata ca i-a fost reziliat contractul de munca si a pierdut multi bani, si acum ca trebuie sa achite o asemenea suma. De unde sa plateasca atatia bani? El nu are nimic pe numele lui, toate imobilele sunt trecute pe numele familiei, are doar salariul de la Fiorentina. Mutu sa plateasca 1.000 de euro pe luna si va achita datoria in 2.000 de ani si gata", a declarat Sandu pentru Realitatea TV.

Adrian Mutu, legitimat in prezent la Fiorentina, are un salariu de 2,5 milioane de euro si o avere estimata la aproximativ 13 milioane de euro. Internationalul roman mai poate ataca decizia doar la Cutea Suprema elvetiana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea