Social

Mutu si Contra au inscris din nou in Cupa UEFA

Internationalii romani Adrian Mutu si Cosmin Contra au marcat din nou pentru echipele de club, in partidele retur din sferturile Cupei UEFA, PSV-Fiorentina si Getafe -Bayern Munchen.

Mutu a facut din nou un meci mare pentru gruparea "viola". Dupa ce a reusit un gol in partida tur, scor final 1-1, acasa, decarul nationalei a fost omul decisiv si in returul de la Eindhoven. Fiorentina s-a impus in mansa secunda cu 2-0, iar ambele goluri au apartinut starului roman al toscanilor, site-ul UEFA titrand "magicul Mutu duce Fiorentina mai departe".

Mutu a deschis scorul pentru Fiorentina in minutul 37, dupa o lovitura libera de la 25 de metri. Un coechipier i-a miscat putin mingea, iar Mutu a lansat o "torpila" direct in vinclul portii lui Gomez.

Al doilea gol al internaţionalului român a venit în repriza a doua, la opt minute de la rleuare. După un contraatac al Fiorentinei, balonul respins de portarul Gomez, după un şut al lui Pazzini, a ajuns la Mutu, care de la limita careului mare al lui PSV a şutat plasat, deşi în faţa sa se afla un jucător de la PSV.

2-0 scor final, iar Fiorentina se califică în semifinalele Cupei UEFA, unde va da piept cu scoţienii de la Glasgow Rangers .

In schimb, Getafe, echipa lui Cosmin Contra, a pierdut dramatic calificarea in penultimul act al competitiei, desi internationalul roman a punctat din nou.

Partida a inceput cum nu se poate mai prost pentru spanioli, dupa ce De la Red a vazut un cartonas rosu, dupa un fault din pozitia de ultim aparator, in minutul 6. Contra a adus sperante in tabara gazdelor, si a punctat dupa o cursa excelenta pe partea dreapta, si o trecere printre doi fundasi ai lui Bayern, finalizata cu un sut in vinclul portii lui Kahn.

Bayern a egalat insa in ultimul minut al partidei, prin francezul Ribery, astfel ca scorul a devenit 1-1, la fel ca in partida tur, iar meciul a intrat in prelungiri. Ce a urmat...nebunie.

Getafe a marcat doua goluri in debutul primei reprize a prelungirilor, prin Casquero si Braulio, iar spaniolii erau ca si calificati. S-a opus insa italianul Toni, care a reusit o dubla, in ultimele cinci minute din repriza secunda a prelungirilor, primul dupa o gafa uriasa a portarului lui Getafe, argentinianul Abbondanzieri.

Scor final 3-3, dupa prelungiri, iar Bayern se califica in semifinalele Cupei UEFA, gratie golurilor marcate in deplasare, unde ii va intalni pe rusii de la Zenit Sankt Petersburg , aflati in premiera in aceasta faza a competitiei.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea