Social

"Mutu devenise un Mesia!"

Ioan Becali a pornit, luni seara, cruciada impotriva lui Adi Mutu, imediat dupa ce a facut public anuntul ca jucatorul de la Chelsea a luat substante interzise, la una dintre numeroasele petreceri la care a luat parte. Impresarul s-a lepadat de fotbalist in direct, prima oara la emisiunea Fanatik show, difuzata de TV Sport, iar apoi la Nasul, pe B1 TV. De la Fanatik, Becali a plecat cu scandal. El a parasit studioul in plina emisiune, suparat ca gazda, Horia Ivanovici, un apropiat al procuratorului, statea de vorba la telefon cu Gica Popescu Vorbiti, ma, cu Popescu! Faceti show? Cu cine faceti aici show? Faceti show cu fraierii, nu cu mine! De ce l-ai mai sunat pe Popescu, sa repete ca papagalul ce-am zis eu? Aveti emisiuni de vagabonzi!, a racnit fostul bisnitar.

La inceputul emisiunii de la TV Sport, Becali a facut urmatorul anunt: Adrian Mutu a fost gasit pozitiv si a semnat o hirtie, pentru Liga Fotbalistilor Profesionisti din Anglia, in care a recunoscut ca testul B este egal cu testul A. Am vorbit cu avocatul Dupont si n- are rost sa mai face contraexpertize. Mai bine sintem sinceri. Impresarul a adaugat: Eu stiu de o saptamina ca Mutu a fost gasit pozitiv. Nu i-am spus nici fratelui meu si nici lui Gica Popescu. Abia azi dimineata (n.r. - luni) i-am informat, inainte sa plece la Londra.

A plecat la nevasta-sa, de rusine!

Procuratorul a povestit cum au decurs evenimentele inainte si dupa ce jucatorul a aflat ca a fost testat si descoperit pozitiv: Mutu, Cudicini si Parker au lipsit doua zile de la antrenamente. Ba ca e acasa, ba ca e racit... Conducerea clubului Chelsea a ordonat un control antidoping. Acesta a avut loc pe 1 octombrie, iar dupa zece zile a sosit raspunsul. Dupa meciul de la Praga, Mourinho m-a sunat si mi-a spus ca testul lui Mutu a iesit pozitiv. De atunci mi-am schimbat numarul de telefon. Am lasat telefonul la secretara si i-am zis ca s-ar putea sa apara o bomba! In acest timp, Mutu, in loc sa se duca la antrenamente, a plecat la Roma, la nevasta-sa, de rusine... Mi-e rusine si mie sa ies in lume si nu-mi convine ca mi-a stricat faima!.

Mourinho nu i-a interzis sa vina la nationala!

Procuratorul a relatat dialogul pe care l-a avut cu portughezul Jose Mourinho, pe care Mutu il acuza ca i-a pus piedici sa vina la nationala. Mourinho nu i-a interzis niciodata sa vina la echipa nationala! Un jucator care ia trei milioane de dolari e normal sa zica: Mister, plec la nationala!. Mourinho nu s-a opus plecarii lui la nationala. Portughezul m-a sunat si mi-a zis: Te rog sa-i zici lui Mutu sa faca o conferinta de presa in care sa dezminta ca m-a facut mincinos! Poate sa zica de mine ca-s antrenor slab, orice... Nu suport sa vada copiii mei prin ziare ca-s mincinos. Mutu era in Cehia. L-am sunat si mi-a raspuns: Hai, bre , nea Giovanni, sint in razboi cu el!. Ce razboi ai cistigat tu, ma? Tu crezi ca pe Mourinho si pe Abramovici ii intereseaza ca au dat 24 de milioane de dolari pe tine? Mourinho mi-a zis ca daca nu da dezmintire, ii promite ca nu va juca nici un minut la Chelsea, chiar daca baga juniorii!.

A fost fotografiat cu havana in gura!

Din spusele lui Becali, primul contact al lui Mutu cu Mourinho n-a fost deloc fericit pentru roman. Cind a plecat Claudio Ranieri, fostul antrenor, a lasat un dosar cu caracteristicile fiecarui jucator de la Chelsea. Despre Mutu a scris ca e jucator bun, combinativ, de viteza. Mourinho mi-a zis ca stie de faptul ca Adrian are viata nesportiva, ca a fost fotografiat cu havana in gura, dar ca nu-l intereseaza. Daca se pregateste asa cum vrea el, va juca, daca nu - nu, a spus impresarul. Becali a mentionat ca, in prezenta lui Gica Popescu, antrenorul Mourinho i-ar fi spus lui Mutu: Tu nu esti un campion. N-ai cistigat nimic! Popescu e un campion.
Despre Mutu se stie ca era unul dintre preferatii italianului Claudio Ranieri. Becali spulbera acest mit. Inainte sa-l cumpere, in vara anului trecut, pe Mutu, Ranieri m-a intrebat: Seamana cu ala?. Se referea la Adrian Ilie. Asta e caracter, ce era sa zic si eu! Mergi pe mina mea! Eu l-am pus sa fie copilul de suflet al lui Ranieri. A jucat trei-patru luni, apoi i-a intors spatele lui Ranieri! L-am mintit pe Ranieri ca mama lui Mutu e bolnava, ca sa poata veni el doua zile la Bucuresti.

Ii era frica sa nu i-o ia altul pe Alexandra!

Impresarul a descris traseul parcurs de Mutu in fotbalul mare. Un baiat nascut la Calinesti, linga Pitesti, a ajuns in Bucuresti. Aici l-a furat lumea! Voia sa se dea mare in fata nevestei, a mea... Era macho!. Becali si-a dat cu parerea despre casatoria starului cu Alexandra Dinu: Totul a pornit cu nunta. Un copil de 21 de ani s-a insurat cu o fata de 20 de ani. N-avea singe albastru, verde... Era doar un fotbalist in devenire, care semnase intre timp pentru Inter. El a crezut ca e principe in nunta secolului! Toata vina ii apartine! I-am zis sa mai astepte un an-doi inainte sa se insoare. Ii era frica sa nu i-o ia altul. Dupa ce s-a casatorit, i-am zis: Nu divorta, nu te separa in acte, ca nu stii cind te impaci!. Se pare ca se va intoarce la Alexandra. A facut deliciul presei cu aceste povesti.

L-a copiat pe Beckham doar in rele!

Mutu l-a avut de multe ori ca model pe englezul David Beckham, varianta confirmata de Becali. Cind a luat substanta interzisa, Mutu a fost la o sarbatoare, una din multele la care a participat... Era despartit de sotie... A vrut sa-l copieze pe Beckham in viata de familie. Dar Beckham este de noua ani impreuna cu o actrita, are doi copii si mai asteapta unul. El e un profesionist. L-a copiat mai mult in rele decit in bune!, l-a acuzat impresarul pe jucator.

Investitii in imobiliare

Becali spune ca a incercat sa curme declinul fotbalistului. L-am sfatuit sa investeasca in imobiliare. I-am oprit o casa de 8-900.000 de dolari, pe care n-a achitat-o integral... L-am pus sa-i ia surorii sale un apartament de 200.000 de dolari in blocul meu... L-am intrebat de ce a luat trei masini. A facut bine ca si-a luat o casa in Londra, la periferie. L-am intrebat si citi bani are... De cinci ani ii zic: Nu schimba masinile pe care platesti amenzi, nu-ti luat iaht sau telefon de 22.000 de dolari!.

Ridea de problema lui Dan Petrescu

Ridea de problema lui Dan Petrescu. Zicea: Uite-l si pe fraierul ala, a divortat!. I-am zis: Nu ride, trebuie sa plingi!. La noi e o vorba, copiii te ridica, copiii te coboara. I s-a intimplat si lui. Dupa aia a divortat si el. De Tomba zicea la fel, ca e fraier. Mor 20 de milioane de femei dupa el - ca e si frumos, da-l naibii -, iar Mutu zicea ca e fraier! Toti erau fraieri, numai el era macho! Eu nu i-am cintat in struna! De fata cu Victor si cu Gica Popescu, i-am zis mamei lui: Nu-i mai cintati in struna!. Devenise un Mesia! Nu putea sa-i dea nimeni sfaturi. Acum cinci ani imi zicea nea Giovanni, acum Giovanni. Cum e schimbarea asta? Eu nu mai pot sa-l apar pentru ca au iesit toate la iveala. Vine Dumnezeu, vine si-ti da in cap! O belea nu vine niciodata singura, a pus impresarul sare pe rana.

L-am inventat pe Zicu!

Infuriat, Becali si-a varsat naduful si asupra altor jucatori: Jucatori de 20 de ani isi inchipuie ca-s mari fotbalisti. Unii au fost transferati pe barba mea si au salarii de 5-600.000 de dolari. Urmatorul pe lista este Zicu. Era un nimeni! L-am inventat eu! De ce nu spun de Marica? Taica-su are bani! Marica e mai smecherit! Toti se cred smecheri cind ajung la Dinamo si la Steaua. O sa le spun celor de la Inter sa-i rezilieze contractul lui Zicu daca nu se tine de treaba! Sa piarda banii si sa se intoarca la Dinamo. N-am vazut in viata mea jucatori de fotbal disperati dupa manele ca ai nostri! Balcanism total! Montella, Del Piero pleaca in Sardinia, pe plaje luxoase, la restaurante luxoase, stau cu fete dezbracate, dar a doua zi ii vezi la sauna sau la tenis de cimp, a tunat Becali.

A vrut sa plece in Cuba

Procuratorul a continuat atacurile virulente la adresa lui Mutu in cadrul emisiunii Nasul, de la postul B1 TV.
I-am facut contract de 15 milioane de euro in cinci ani. Plus alte 4-5 milioane pe care le avea dinainte, tot datorita mie. Din 20 de milioane, daca cautam, nu stiu unde sint banii, a avertizat procuratorul. Cind era la Inter, m-a intrebat Lippi: De ce n-a legat prietenie cu Zamorano, Recoba, oameni seriosi, cu familii?. El a fost cu Colonese la coafor, ca sa-si grizoneze parul, a continuat Becali. Dupa doi ani de stat pe tusa e greu sa revina, cariera lui e ratata. Ma rog pentru o suspendare de sase luni sau un an. Ce cluburi s-ar mai interesa de el? Ce salariu va mai avea? Cu ce moral va mai juca, cind vede ca de la 3 milioane a ajuns la un salariu de 100.000?... Acum un an si jumatate, a vrut sa se duca in Cuba, la Maradona. Eu i-am rupt biletul de avion. Asta e Mutu. Astia-s fotbalistii, barbari! Sint disperati de manele si de un sprit in familie, a incheiat agentul de jucatori.

Vrea sa rupa contractul

Becali doreste sa incheie intelegerea cu fotbalistul, motivindu-si demersul prin faptul ca nu l-a ascultat si l-a facut de ris: De doua ori i-am zis lui Mutu ca vreau intrerupem colaborarea! Nu stau in Mutu! Nu mai suportam magariile, sa mint o lume intreaga, pe Ranieri, pe Malesani!.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea