Social

#predispozitie boli mintale #abuz alcool #cercetatori britanici #program de lucru #boli #studiu

Muncesti mai mult de 9 ore pe zi? Iata la ce esti predispus!

Munca multa nu duce doar la epuizare fizica si psihica, ci predispune si la un consum exagerat de alcool, sustin oamenii de stiinta, potrivit unei cercetari publicata in The British Medical Journal.

Echipa de specialisti sustine ca un consum de alcool considerat riscant corespunde cu 140 de grame de alcool pur pe saptamana pentru femei si peste 210 grame de alcool pur pentru barbati, in acelasi interval. 10 grame de alcool pur se regasesc intr-un pahar de 30 de mililitri de whiskey sau intr-unul de vin.

Datele individuale arata ca persoanele care lucreaza intre 49 si 54 de ore pe saptamana si cele ale caror orare de lucru saptamanale depasesc durata de 55 de ore prezinta un risc mai mare cu 13% respectiv 12% de a abuza de alcool, in comparatie cu angajatii care lucreaza intre 35 si 40 de ore saptamanal, scrie Mediafax, citand informatiile prezentate in studiu.

Studii mai vechi asociau numarul mare de ore de munca lucrate cu un risc crescut de boli cardiovasculare, de accidente de munca si cu probleme de sanatate mintala.

Sursa foto: richardrobbins.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea