Social

#guvernul grindeanu #motiune de cenzura

Motiunea de cenzura, votata azi in Parlament

UPDATE Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu a fost respinsa de Parlament cu 161 voturi pentru si 8 voturi contra. 

 


 

Cele doua Camere ale Parlamentului se reunesc astazi, de la ora 12.00, pentru a dezbate si vota prima motiune de cenzura impotriva Cabinetului Grindeanu, provocata de modificarile la legile penale promovate de Guvern.

PNL si USR acuza coalitia PSD-ALDEde legalizarea furtului prin adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale si a proiectului de lege privind gratierea.

”Renuntati la legalizarea furtului in Romania (...) Romanii nu vor gratierea si salvarea politicienilor corupti. Legiferarea in folos propriu nu este o solutie pentru Romania pentru ca nu face decat sa slabeasca statul de drept si sa ne slabeasca ca natiune. Va somam sa renuntati la actiunile impotriva respectarii legii, sa renuntati la a proteja si a atenta la viata, siguranta si viitorul romanilor. Nu va mai ascundeti in spatele unui vot pe care cetatenii vi l-au acordat cu buna credinta si deschideti larg ochii pentru a vedea ca nu guvernati o Romanie minoritara a celor corupti”, se arata in textul motiunii de cenzura.

Sunt necesare 233 de voturi in favoarea moțiunii: PNL, USR si PMP, partidele care susțin demersul, au, impreuna, doar 168 de voturi. UDMR a anuntat ca se va abtine de la vot.   

Tot astazi, premierul Sorin Grindeanu a declarat inca de ieri ca va transmite un mesaj in acest sens la dezbaterea moțiunii de cenzura de miercuri, din Parlament.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea