Social

#imbolnavire #infectare #noua gripa #gripa #gripa porcina

Moldova va fi cea mai afectata de gripa porcina

Zona Moldovei va fi cea mai afectata de gripa porcina. Acesta este avertismentul lansat de Adrian Streinu Cercel, care a subliniat faptul ca acest lucru se va datora si vecinatatii Ucrainei, tara in care aceasta boala a facut deja mai multe victime.

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii a subliniat faptul ca data fiind situatia actuala, masurile de interzicere a intrunirilor nu se impun, insa institutiile statului vor fi pregatite pentru a lupta cu pandemia. Din estimarile Ministerului se pare ca cele mai multe cazuri de infectare cu noua gripa vor fi intalnite in zona de est si nord a tarii.

"Estimarile noastre si calculele noastre spun ca Moldova va fi puternic afectata in urmatorul interval de timp, asta tinand cont si de relatia cu Ucraina. Iar in Ucraina este un focar de 94 de cazuri cu 24 de decese raportate in primele 48 de ore. Nu putem sa facem abstractie de aceste date si sa spunem ca Romania e undeva izolata si sa nu luam toate aceste date intr-o evaluare strans", a declarat Cercel, la Realitatea TV.

Streinu-Cercel a adaugat faptul ca un nou focar pare a se forma la Ploiesti,
insa acesta nu pune probleme autoritatilor. Pana acum, in tara au fost semnalate 441 de cazuri de gripa porcina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea