Social

#legea referendumului #referendum traian basescu #birouri electorale

Modificari la Legea referendumului: se desfiinteaza birourile electorale din comune si orase

Ordonanta de Urgenta 41 adoptata de Guvern si care modifica Legea referendumului prevede desfiintarea birourilor electorale din comune, orase si municipii.

In schimb, se infiinteaza oficii electorale doar in cazul sectoarelor din Bucuresti. "In cazul organizarii unui referendum national, se constituie birouri electorale de circumscriptie doar la nivel de judet si la nivelul municipiului Bucuresti, birou electoral pentru sectiile de votare organizate in afara tarii, precum si oficii electorale de sector al municipiului Bucuresti", se arata in documentul aprobat de Executiv.

De asemenea, Ordonanta de Urgenta opereaza modificari la nivelul proceselor-verbale care constata rezultatul referendumului, fiind eliminata mentionarea alegatorilor care voteaza pe listele suplimentare.

De asemenea, Guvernul a introdus sintagma "numarul participantilor" la referendum. Acesta se calculeaza prin adunarea "numarului voturilor valabil exprimate la raspunsul 'DA'", "a numarului voturilor valabil exprimate la raspunsul 'NU'", la care se adauga numarul voturilor nule.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea