Social

# perisaj orase # mobilier urban #orase #mobilier

Mobilierul urban – simplu, frumos, integrat armonios in peisajul oraselor

In Romania exista foarte multe parcuri care au devenit deja faimoase, care reprezinta o oaza de verdeata in mijlocul oraselor aglomerate. Unele dintre acestea sunt adevarate opere de arta, care se integreaza perfect in peisajul contemporan al orasului, altele insa necesita imbunatatiri, cel putin din punct de vedere al mobilierului urban. Ideal ar fi ca parcurile sa le ofere oamenilor oportunitati de neegalat pentru plimbare, reimprospatare spirituala, sanatate, relaxare si bunastare.

Mersul pe aleeile parcurilor cu prietenii sau cu familia este o placere pentru romani, mai ales in ziua de azi, cand ei simt stresul intens creat de pandemia de coronavirus. Ei doresc sa aiba cat mai des astfel de experiente placute, pentru ca si-au dat seama cat de mult conteaza ele pentru deconectarea de probleme.

Expertii au sugerat de multe ori, prin studiile lor, ca lipsa de contact cu natura poate avea consecinte negative asupra sanatatii fizice si mentale. Accesul la natura, cel putin in parcuri, este deosebit de important pentru starea de bine a oamenilor.

Aproape 60% din suprafata parcurilor este activa, insa pentru a sublinia caracterul natural al acestor spatii, peluzele trebuie cosite de cateva ori pe an, iar pajistea cu flori trebuie amenajata cel putin o data pe an.

Exista dovezi convingatoare ca oamenii isi doresc locuri de relaxare in mediul natural, care prin peisajele minunate le ofera o resursa vitala in sprijinirea sanatatii si bunastarii lor individuale. Statisticile arata ca aproape jumatate din populatia tarii experimenteaza diferite simptome de anxietate si depresie, create de stresul si restrictiile pandemiei de COVID-19.

Multi romani isi doresc tot mai mult sa se bucure de timpul liber, deoarece pandemia i-a facut sa constientizeze ca apropierea de natura le ofera cu adevarat cele mai mari beneficii pentru sanatate. Prin urmare, este important sa traiasca in orase cu parcuri, in care mediul natural sa fie infloritor. Ei resimt pe zi ce trece nevoia de plimbare si vizitare a parcurilor urbane, mai ales ca stresul asociat cu ritmul de viata rapid devine pentru ei extrem de coplesitor, la acest factor adaugandu-se si zgomotul, poluarea, aglomeratia.

Chiar si proiectele mici pot face o mare impresie!

Exista mai multe locuri in orase care, daca ar avea banci pentru cetateni, ar deveni mai prietenoase pentru acestia, oferindu-le posibilitatea de a se odihni, mai ales in zilele stresante si obositoare. Romanii ar aprecia cu siguranta astfel de investitii, deoarece bancile reprezinta solutii moderne pentru a face viata locuitorilor mai placuta si desigur mult mai confortabila ca in anii trecuti.

Confort si functionalitate in parcurile din orase

O modalitate estetica de a imbunatati aspectul parcurilor este amplasarea de banci sau de mobilier urban plastic cu suprafata impermeabila, suporturi pentru biciclete si cosuri de gunoi. Toate aceste lucruri sunt importante pentu locuitori, deoarece in acest fel relaxarea in aer curat, in astfel de locuri inconjurate de verdeata ar fi mai placuta ca pana acum.

Parcurile ajuta oamenii sa experimenteze momente frumoase, sa se bucure de aer liber, iar asta promoveaza sanatatea lor fizica si mentala.

Oamenii doresc mai mult confort in viata lor

Oamenii care sunt conectati profesional cu orasul cauta in general sa aduca si un plus de armonie in viata lor. Asta inseamna ca isi doresc sa vada mai multe banci in diferite zone din oras, terenuri de joaca bine echipate pentru copii, locuri de parcare mai mari si mai bine organizate, infrastructura sigura aproape de casa lor, etc.

Bancile sunt necesare si in zonele cu magazine, scoli, birouri, gradinite, locuri de cultura si institutii medicale. Romanii au nevoie de banci si in statiile RATB, pentru a se odihni atunci cand asteapta mijoacele de transport in comun, mai ales daca fac naveta zilnic sau se deplaseaza in mod frecvent spre locul de munca, de studiu, sau alte zone din oras.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea