Social

#iaurt dietetic #continut zahar #gustari sanatoase # suc de mere #gustari #zahar #mere

Mitul gustarilor sanatoase a fost spulberat. Uite cat zahar contin acestea!

Habar nu avem cat zahar consumam zilnic, au concluzionat specialistii firmei de asigurari de sanatate Bupa, dupa un sondaj efectuat in randul populatiei din Europa. Mai mult, verificarea efectuata de asigurator spulbera si mitul unor alimente considerate pana acum sanatoase.

Sucul natural de mere a fost promovat decenii de-a randul ca una dintre cele mai sanatoase bauturi racoritoare pe care o puteam servi. In realitate insa, concentratia de zaharuri din sucul de mere echivaleaza cu 7 lingurite de zahar!

O cantitate ingrijoratoare, in conditiile in care norma maxima admisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pentru consumul zilnic este de doar 6 lingurite de zahar. Nici iaurtul nu se dovedeste o gustare sanatoasa, in conditiile in care un pahar de iaurt fara grasimi s-a dovedit a contine echivalentul a 5 lingurite de zahar.

In rezultatele sondajului, 90% dintre persoanele chestionate au raspuns ca nu au habar de continutul de zahar al alimentelor, iar 45% dintre parinti considera ca odraslele lor manifesta o dependenta de dulciuri.

Consumul excesiv de zahar este considerat principala cauza a declansarii unor boli de inima si a cresterii numarului de cazuri de diabet de tip 2. De asemenea, zaharul consumat in exces provoaca obezitate.

Sursa foto: seputaraceh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea