Social

"Mironositele" are auditia pentru public in premiera pe 12 mai

Spectacolul de inspiratie biblica "Mironositele", produs de Teatrul National Radiofonic, care a avut premiera de Pasti la Radio Romania Cultural, va avea o auditie pentru public, pe 12 mai, la Barul Hotelului Ramada - Majestic.

Auditia pentru public a dramei religioase "Mironositele", scrisa de Picu Procopie Patrut in 1852, in regia Adrianei Titieni, va avea loc luni, de la ora 11.00, la Barul Hotelului Ramada-Majestic.

Piesa ii are in centru pe Fecioara Maria , mironositele Maria Magdalena, Ioana, Susana si Salomia, Ingerul, Iisus Hristos , sutasul Loghin, apostolul Petru si Arhiereul evreu. Profesorul Dumitru Stan Petrutiu, care a descoperit drama "Mironositele", in 1936, a asitat la puneri in scena ale piesei, in satele Rod, Gales si Fantana Foltii, din Marginimea Sibiului , la praznicul de Izvorul Tamaduirii, si a vazut ca personajele erau interpretate de copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani.

Pentru spectacolul radiofonic, scenaristul Ion - Costin Manoliu a imaginat un dialog intre trei oameni in varsta din satele Gales si Rod, interpretati de Dan Sandulescu, Viorica Geanta - Chelbea si Monica Ghiuta, care isi amintesc cum jucau in copilarie "Mironositele".

 Conversatia lor incadreaza drama propriu-zisa, interpretata de studentii-actori de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti.

Spectacolul va fi redifuzat la Radio Romania Cultural pe 18 mai, de la ora 19.00.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea