Social

#mita Miron Mitrea #miron mitrea inchisoare #miron mitrea arest #miron mitrea

Miron Mitrea, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu executare

 

Miron Mitrea a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita, iar Irina Jianu a primit o pedeapsa de cinci luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita, in dosarul privind lucrarile de renovare facute la casa mamei fostului deputat PSD, scrie Mediafax. 

Miron Mitrea le-a spus magistratilor, la ultimul termen de judecata, ca regreta imaginea pe care si-a facut-o in fata procurorilor.

"Regret ca procuratura se refera la comportamentul meu. Am demisionat la momentul respectiv pentru a da posibilitatea inceperii urmararii penale in cazul meu, in schimb regret ca nu a fost gasit procesul verbal de confruntare in care Sergiu Sechelariu recunoaste ca a primit un miliard de lei vechi de la mine. Nu am facut nicio fapta penala", a spus Mitrea, in ultimul cuvânt.

Irina Paula Jianu le-a spus judecatorilor ca nu a primit niciodata bani si nici nu a fost favorizata de Miron Mitrea.

In 15 octombrie 2014, instanta suprema l-a condamnat pe Miron Mitrea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000 - 2004 si parlamentar PSD la data trimiterii in judecata, la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 520.000 de lei, sub forma unor lucrari executate la casa mamei sale, pentru a o mentine pe Irina Jianu in functiile de inspector sef adjunct si, ulterior, inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Sursa foto: ziuaveche.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea