Social

#mircea geoana #suspendat #psd

Mircea Geoana, suspendat sase luni din PSD

Biroul Permanent National al PSD a decis ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, sa fie suspendat sase luni din partid si sa primeasca un "avertisment ultimativ", ca urmare a declaratiilor din ultima perioada, anunta ziare.com.

"Domnul Geoana a primit un avertisment foarte clar, o sanctiune prevazuta de statut. In perioada urmatoare, domnul Geoana va avea ocazia sa demonstreze ca vrea sa faca parte din echipa PSD. Regret ca am ajuns in aceasta situatie, fara vina noastra. Era momentul sa punem capat acestui moment artificial. Din punctul meu de vedere e un subiect inchis si trebuie sa ne concentram pe adevaratele probleme. Imi doresc ca domnul Geoana sa inteleaga avertismentul in mod corect", a declarat la finalul sedintei Victor Ponta.

Intrebat de jurnalisti care este sanctiunea prevazuta din statut, Ponta a dezvaluit ca Mircea Geoana a primit o suspendare de sase luni: "Asta am votat, suspendarea din partid pe sase luni".

Intrebat daca a fost revocat si din functia de presedinte al Senatului, seful social-democratilor a raspuns: "E o alta sanctiune, nu am propus asa ceva si nu vrea nimeni sa-i retragem sprijinul de la Senat. Nimeni nu a propus asa ceva. Existau trei variante, retragerea sprijinului politic de la Senat - si asta nimeni nu a propus-o si nu am vrut asa ceva - sau excluderea. S-a votat suspendarea pe 6 luni, functia de la Senat ramane a PSD si are in continuare sprijinul nostru domnul Geoana".

Raspunsul lui Mircea Geoana nu a intarziat sa apara, acesta sustinand ca decizia luata nu respecta statutul partidului: "Din punctul meu de vedere, nu are temei statutar, pentru ca organizatia din care fac parte, cea de la Dolj, e chemata sa rezolve aceste chestiuni(...)Decizia invocata, cea din august, in care s-a impus un silenzio stampa, nu are temei statutar si e pentru declaratii referitoare la alianta cu liberalii, care se incearca acum".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea