Social

Mircea Geoana are un inceput de vis prezidential

Liderul PSD s-a prezentat ieri la Tulcea, ca un veritabil candidat, in timp ce Ion Iliescu isi facea campanie la Cluj.

Mircea Geoana a vorbit ieri cu gindul la functia de presedinte al Romaniei. N-a fost un anunt oficial . Si nici unul foarte ferm. Vorbind despre necesitatea construirii unui pod peste Dunare in orasul Macin, judetul Tulcea, Geoana a spus nu stiu daca trebuie sa ajung presedintele Romaniei, ceea ce e posibil sa se intimple, ca sa construim acest pod.

Este prima oara cind liderul PSD vorbeste despre posibilitatea de a candida la functia de sef al statului. De altfel, Geoana a fost ieri intr-o evidenta campanie electorala. A fost inconjurat de lideri ai partidului, pe care i-a prezentat peste tot pe unde a mers. S-a deplasat cu Mircea-mobilul, celebrul sau microbuz pe care este lipit un imens poster cu chipul sau. S-a oprit in sate, a dat mina cu oamenii, a facut promisiuni, a vizitat fabrici si santiere.

Liderul PSD a vizitat o scoala goala

Peste tot in periplul sau de ieri din judetul Tulcea Mircea Geoana a fost primit cu flori comandate de liderii pesedisti locali si puse in bratele unor frumoase fete pentru a i le oferi liderului PSD. Lucrurile n-au mers ca pe roate, organizarea lasind adesea de dorit.

La Smirdan, imediat dupa ce a trecut Dunarea cu bacul, Geoana a fost intimpinat de un asurzitor cor de broaste . In satul Vacareni, pesedistii locali au organizat o dezbatere despre agricultura la care au participat doar vreo zece babe din sat. Intr-o situatie penibila s-a trezit Geoana atunci cind a vizitat, fara o organizare prealabila, liceul din Macin. S-a dus sa viziteze o clasa, numai ca s-a trezit singur-cuc, elevii chiulind, se pare, in masa.

Geoana a facut citeva poze in banca elevilor si a plecat spre Tulcea. Acolo unde a vizitat Santierul Naval. Imaginile cu Mircea Geoana printre vapoare ar putea avea o semnificatie aparte avind in vedere ca liderul PSD viseaza deja, cum a declarat la Macin, sa-i ia locul lui Traian Basescu.

Iliescu s-a gudurat pe linga grupul de la cluj

In directie opusa si cu interese diferite s-a aflat Ion Iliescu. Nu am reticente si nici ranchiune. Chiar daca am avut politici diferite, dispute, acum ne-am intilnit amical cu cei din grupul de la Cluj si am discutat despre problemele PSD, despre situatia la nivel central, despre comunicarea dintre centru si teritoriu, reinnoirea mesajelor.

Organizatia de la Cluj are un potential uman remarcabil, a laudat Iliescu oamenii lui Ioan Rus, dupa intilnirea cu liderul grupului de la Cluj. Senatorul a precizat ca el va ramine in PSD si ca Polul Social nu este si nu va fi o constructie politica, acesta fiind unul dintre subiectele discutate cu Rus.

Grupul de la Cluj este unul dintre cei mai inversunati adversari ai Polului Social pe care Iliescu se pregateste sa-l lanseze pe 23 mai.

Maior cere garantii

Trebuie sa existe garantii clare ca Polul nu se va transforma in partid politic, pentru a nu se crea confuzii la nivelul organizatiilor PSD. () Implicarea agresiva a lui Petre Roman in construirea Polului Social nu creeaza o situatie confortabila in perceptia membrilor PSD asupra acestei structuri, a declarat ieri senatorul PSD George Maior la Alba-Iulia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea