Social

Mircea Dinescu s-a dus tocmai la Timisoara sa-i spuna "adio" lui Basescu!

Poetul Mircea Dinescu , membru al CNSAS, a starnit, la Timisoara, vii controverse intre PD si PNL. In cadrul unei dezbateri la care se lansa proiectul de reforma morala a clasei politice din Romania, promovat de PNL, Dinescu a citit un pamflet intitulat "Despartirea de Basescu", care a provocat hohote de ras intregii audiente.

Mereu sobru, de data aceasta premierul Calin Popescu Tariceanu a reusit cu greu sa isi stapaneasca o adevarata criza de ras. Alaturi de el, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, nici nu a facut eforturi sa arate ca ideile lui Dinescu sunt mai mult decat amuzante pentru asistenta liberala.

In sala atitudinea a fost la fel, cu exceptia unor lideri politici ai altor partide, care nu au gasit pamfletul foarte potrivit. Hohotele de ras ale liberalilor au venit la nici doua ore de la apelul de unitate lansat catre PD si restul partidelor din coalitie.

Mircea Dinescu a afirmat din start ca printre liberali se simte ca acasa. Tirul atacurilor la comportamentul presedintelui Traian Basescu din ultima perioada a pornit apoi cu ideea ca "este ridicol sa vorbesti despre Legea lustratiei intr-o tara in care presedintele asteapta vesti de la altii, sa afle cum a fost cu comunismul in care el a facut cariera".

Situatia in care se afla acum presedintele Basescu i-a starnit lui Dinescu un exercitiu vehement de imaginatie: "E ca si cum Iliescu, imediat dupa 1990, le-ar fi cerut lui Cozmanca sau Miki Spaga sa faca o comisie care sa-l lamureasca daca Dumnezeu exista sau nu. Noroc ca Iliescu a devenit brusc mistic din liber cugetator, a facut genuflexiuni in pronaosul de la Patriarhie si s-a imbatat din opiumul popoarelor, servit de patriarhul Teoctist", a mai spus Dinescu.

Acesta l-a acuzat pe presedintele Basescu si de faptul ca s-a inconjurat de "carje morale" precum Gigi Becali sau Mitica Dragomir - "Corleone", cu care striga pe stadion si sarbatoreste victorii fotbalistice.

"Fiindca pe mare nu a simtit adierea comunismului si e nevoit acum sa joace in public drama sotului incornorat care angajeaza o echipa de detectivi particulari care sa afle atat de tarziu ce targul stia de multa vreme, domnul Basescu isi trateaza angoasele in compania terapeutilor nationali Gigi Becali si Mitica Dragomir", striga poetul, spre marele deliciu al asistentei liberale.


Mai mult, Dinescu a facut analogii intre una dintre pasiunile sefului statului, fotbalul, si "filozofiile" pe care le poate auzi de la Becali si Dragomir: "Peste trei ani, la alegerile prezidentiale, nu va exista contracandidat care sa stea atat de teapan in cap pe bara sau care sa scuipe coji de seminte de bostan prin strungareata cu atata profesionalism ca intemeietorul scolii filozofice de pe Ghencea, adica Basescu, care ii soarbe acum din priviri pe Gigi si pe Mitica precum odinioara antrenorul Constantin Noica pe atacantii Plesu si Liiceanu de la FC Heidegger", a fost finalul pamfletului intitulat "Despartirea de Basescu".

Dupa intrunirea delegatiei permanente de vineri, toti liberalii s-au adunat la Liceul de Muzica "Ion Vidu" din Timisoara pentru a asista la discursurile analistilor politici pe marginea legii lustratiei, fara Mona Musca, initiatoarea legii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea