Social

Miopia poate trimite mamele la cezariana

Nasterea naturala solicita intens muschii ochilor
Femeile care au miopie pot naste in siguranta doar prin cezariana, spun medicii oftalmologi si ginecologi. Cele mai periculoase sunt miopiile medii (cu valori intre -3 si -6) si cele forte (peste -6). La eforturi foarte mari, cum este si travaliul, muschii intraoculari se intind, iar retina se poate dezlipi provocand orbirea. Gravidele cu miopii mai mici de -3 sunt in afara acestui pericol.
Testele oftalmologice se fac pana in luna a saptea
Orice gravida care stie ca are probleme cu ochii, in special miopie, e bine sa-si faca un consult oftalmologic pentru evaluarea fundului de ochi in primul trimestru de sarcina, considera oftalmologul Angela Tudorache de la Spitalul Universitar CFR 2.

Orbirea, principalul risc

In urma examenului medical, oftalmologii pot vedea structura retinei si leziunile cele mai profunde ale ochiului. Daca retina este foarte subtire, la efort suplimentar se va rupe, iar pacienta isi va pierde vederea, spune dr. Tudorache, adaugand ca cea mai buna solutie in astfel de cazuri este nasterea prin cezariana. Ginecologul Daniel Popescu de la Policlinica cu plata nr. 3 confirma aceasta opinie, avertizand insa ca si operatia de cezariana poate implica, prin anestezie, alte riscuri. Daca patrund puternic in sange, substantele folosite la anestezie pot afecta sistemul nervos al copilului, spune medicul.
Exista si gravide care sufera de miopie, dar au o retina mai rezistenta. In acest caz, nasterea poate sa aiba loc pe cai naturale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea