Social

#sfantul dumitru #minuni

Minunile Sfantului Dimitrie Basarabov

Pana marti dimineata, pe esplanada Patriarhiei Romane, credinciosii vor avea acces la moastele Sfantului Pavel, aduse, inca de joi, din Grecia, precum si la moastele Sfintilor Constantin si Elena, purtatori ai hramului Catedralei Mitropolitane.

Spre deosebire de alti ani, comerciantii nu isi vor mai putea amplasa corturile pe Dealul Mitropoliei , ci numai intre Piata Unirii si Palatul Parlamentului, iar pelerinii se vor bucura de ajutorul voluntarilor mobilizati de Crucea Rosie.

Si-a recapatat vederea cu apa de la fantana sfantului

Cuviosul Dimitrie cel Nou , nascut intr-un sat din Bulgaria, Basarabovo, situat la cativa kilometri de Dunare, a devenit ocrotitorul Bucurestilor in urma cu doua secole. Desi anii in care a trait acest acasa .ro/ acasa .ro/monah" title="monah">monah " title="monah">monah sunt plasati in perioade diferite, Istoria slavo-bulgara de la Ruse mentioneaza ca Sf. Dimitrie Basarabov a trait in secolul al XVII-lea, fiind inmormantat la Manastirea Basarabovo, de unde turcii, in cautarea unei comori, ii exhumeaza moastele si le arunca in raul Lom.

Continaurea in Evenimentul Zilei


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea