Social

#declaratii sorina pintea #sorina pintea #ministrul sanatatii

Ministrul Sanatatii vrea sa schimbe modalitatea de finantare a spitalelor: "Trebuie scosi in evidenta cei cu rezultate putine"

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, considera ca trebuie rediscutata modalitatea de finantare a spitalelor, astfel incat unitatile medicale care isi fac treaba sa fie premiate, iar cele care nu obtin rezultate - penalizate.

 

"Modalitatea de finantare a spitalelor trebuie rediscutata ai a aparut aceasta dorinta a noastra tocmai pentru a putea premia pe cei care isi fac treaba si a-i penaliza pe cei care nu obtin rezultatele asteptate. Pana la urma, ne intereseaza pacientul si daca pentru pacient obtii rezultate vei fi finantat corespunzator, daca nu ... Exista discutii si exista mai multi indicatori pe care o sa ii luam in considerare. Nu se pune problema nici a inchiderii unor spitale, nici a lipsei finantarii, dar trebuie totusi sa scoatem in evidenta pe cei care obtin rezultate putine," a spus ministrul.

Sorina Pintea a precizat ca sunt in discutie indicatorii de rezultat dupa care s-ar putea face evaluarea.

"Sunt niste indicatori pe care ii discutam, indicatori de rezultat. Exista: numărul de pacienti tratati intr-o clinica, numarul de pacienti care sunt ameliorati, care sunt vindecati in functie de tratamentul administrat, numarul de pacienti cuprinsi in programele nationale," a explicat Pintea.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.