Social

#dece coronavirus #Nelu Tataru # coronavirus romania #ministrul sanatatii

Ministrul Sanatatii explica de ce persoanele cu boli grave sunt raportate ca victime ale coronavirusului dupa deces

Multe persoane se intreaba de ce oamenii care suferau de boli grave, unele in faze terminale, au fost raportati ca decedand din caza coronavirusului.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a de ce aceste victime sunt incluse in bilantul deceselor de coronavirus. Mesajul acestuia vine dupa ce secretarul de stat Horatiu Moldovan a declarat ca multe dintre persoanele cu comorbiditati, diagnosticate si cu noul coronavirus, erau deja intr-o stare atat de grava din cauza bolilor cronice de care sufereau, incat nu se poate spune cu exactitate daca au murit din cauza noului coronavirus.

“Trebuie sa ne gandim ca fiecare din acesti decedati avea si infectie cu noul coronavirus. Noi tinem sa raportam orice infectie cu coronavirus. Cei care aveau comorbiditati nu le aveau de cu o zi inainte. Le aveau de ani de zile. Faptul ca a intervenit o infectie cu coronavirus poate sa fi grabit decesul pentru o boala cronica, dar avea acea infectie cu coronavirus.

Fata de alte tari care nu raporteaza – si ma refer aici la Germania – decat cazuri strict fara comorbiditate, care au murit de infectie COVID, am ales, si la recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care ne-a cerut sa raportam fiecare caz de infectie cu COVID, am ales sa raportam inclusiv cazurile decedat care aveau infectii COVID”, a declarat Nelu Tataru, potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea