Social

# scenariul patru #coronavirus #ministrul sanatatii # coronavirus romania

Ministrul Sanatatii despre scenariul 4: “Vor veni zile si mai grele”

Nelu Tataru, noul ministru al Sanatatii a declarat  ca Romania se pregateste pentru scenariul 4. Acest scenariu implica depasirea numarului de 2.000 de persoane infectate cu noul coronavirus.

"Sunt zile grele, vor veni zile si mai grele, dar le depasim. Ne apropiem de scenariul 4. Scenariul 4, dupa 2000 de pacienti, avem pacientii cu simptomatologie usoara sau asimptomatici vor fi tratati la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie sau a voluntarilor - studenti, elevi la scolile sanitare sau rezidenti ani mici. Bineinteles ca, odata trecuti la domiciliu, restrictiile sunt si mai mari. Ei sunt pacienti confirmati, chiar daca asimptomatici, sunt confirmati, atunci restrictiile trebuie sa fie totale. Vor semna si un document pe proprie raspundere sub incidenta Codului Penal", a declarat Nelu Tataru, potrivit realitatea.net.

In ceea ce priveste aprovizionarea persoanelor infectate, plasate la domiciliu, Nelu Tataru a raspuns:

"Ei vor primi inclusiv suport hrana, medicatia din spital pentru simptomele usoare, vor primi si supravegherea zilnica pentru fiecare pacient. In contextul in care in scenariul 4 vor ramane in spital doar cazurile medii, cazurile severe sau critice avem si o decongestionare a spitalelor, pentru a se pregati pentru cazurile critice si grave".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea