Social

#al doilea val #Nelu Tataru #oms #ministrul sanatatii

Ministrul Sanatatii, despre cresterea numarului de cazuri de Covid: "Sper sa nu fie al doilea val"

Dupa patru zile cu peste 300 de cazuri noi de infectari cu Covid-19, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus ca spera ca acest numar mare de imbolnaviri sa nu reprezinte al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Aceste cresteri ar putea fi puse pe seama ridicarii restrictiilor. El a subliniat ca a mizat pe spiritul civic atunci cand a anuntat al treilea val de relaxari, de aceea face apel la populatie pentru respectarea masurilor de igiena si distantare sociala.

"Sper ca in perioada urmatoare, dupa ce avem o distanta oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, sa revenim ca numar de cazuri intr-un context in scadere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile in crestere. Sper sa nu fie al doilea val. Nu trebuie sa actioneze doar autoritatile, ci si populatia.

Sunt inca niste precautii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de masuri de relaxare tocmai mizand pe spiritul civic," a declarat ministrul Nelu Tataru.

Avertisment OMS: "Lumea este intr-o faza noua si periculoasa a pandemiei"

Si bilantul zilnic al noilor cazuri de coronavirus la nivel mondial a atins un nou record de peste 150.000, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

"Lumea este intr-o faza noua si periculoasa.Exista un risc crescut deoarece multe persoane nu mai doresc sa fie izolate in casele lor, iar guvernele sunt dornice sa isi redeschida societatile si economiile,"  a precizat directorul general al OMS in cadrul unei conferinte de presa la Geneva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea