Social

#evidenta pacienti # pacienti cancer #ministrul sanatatii #cancer

Ministrul Sanatatii a recunoscut: "Nu exista un registru al pacientilor bolnavi de cancer. Avem o evidenta"

In Romania nu exista, in acest moment, un registru al pacientilor bolnavi de cancer, a recunoscut ministrului Sanatatii, Sorina Pintea. Aceasta a precizat, insa, ca exista un program national de oncologie, in cadrul caruia orice bolnav nou depistat si care are acces la tratament este inregistrat.

"Nu exista in acest moment un registru al pacientilor bolnavi de cancer. Ministerul Sanatatii, anul trecut, a depus o cerere de finantare pentru a accesa bani euro, pentru a crea 108 noi registre de boala, dar exista program national de oncologie, in care orice bolnav nou depistat si care are acces la tratament e inregistrat. Avem o evident a acestora. Pentru ca exista medicamente noi introduse in ultimii doi ani, am introdus 32 de molecule pentru bolnavii de cancer. Anul trecut, 37 pentru mai multe patologii. A fost reluat programul Bancii Mondiale, care era blocat, in privinta dotarii de echipamente de radioterapie," a declarat Sorina Pintea pentru Digi24.

Ministrul a precizat ca programul national de oncologie este gestionat de Casa de Asigurari de Sanatate, motiv pentru care ministerul nu detine o centralizare a acestor date. Aceasta a dat asigurari ca in momentul in care se introduce o molecula noua se poate estima si numarul pacientilor in baza protocoalelor facute de comisia de oncologie a Ministerului Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea