Social

#cetatenie #republica moldova #moldoveni #lege #aprobare #solicitare

Ministrul roman de Externe spune ca nici un moldovean nu a primit cetatenia dupa noua lege

Nici una dintre cele aproape un milion de cereri de cetatenie venite dinspre cetateni ai Republicii Moldova nu a primit aprobarea autoritatilor romane. Aceasta declaratie ii apartine ministrului roman de Externe, Cristian Diaconescu, carea precizat faptul ca solicitantii sunt evaluati individual de catre o comisie a ministerului Justitiei.

Dupa modificarea Legii privind acordarea cetateniei romane, etnicii romani de peste granite pot depune la Bucuresti o cerere de redobandire a cetateniei romane fara sa fi stat patru ani in Romania, insa trebuie sa obtina dreptul de sedere legala pe teritoriul tarii noastre.

Noua lege prevede si ca cetatenii romani si descendentii acestora pana la gradul al III-lea  pot dobandi cetatenia romana, in plus fiind eliminata conditia interviului, care viza cunoasterea limbii romane. Aceasta conditie ramane insa in vigoare pentru persoanele altor tari are nu au avut cetatenia romana.

Potrivit Romania Libera, de procedura de simplificare vor beneficia fostii cetateni romani care au dobandit cetatenia prin nastere sau prin adoptie si care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau le-a fost ridicata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea