Social

Ministrul Paul Pacuraru nu vrea sa aprobe greva de la ArcelorMittal Galati

Solidaritatea si Forum, doua sindicate semnificative de pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati , au depus de trei zile cereri prin care solicita declansarea conflictului de interese.

Directia de Munca Galati, institutia care trebuie sa inregistreze conflictul de interese, evita sa se pronunte si asteapta hotararea ministrului Muncii, Paul Pacuraru . Motivul neinregistrarii cererii declansarii conflictului de interese, afirma ministrul Pacuraru, este acela ca secretarul de stat competent in acest caz este plecat in delegatie.

Ca sa se eschiveze, ministrul Muncii a declarat pentru presa galateana: „Nu este treaba mea sa ma bag intre Bors (directorul roman al combinatului – n. red.) si Tiber (liderul sindicatului Solidaritatea – n. red.). Am trei directii in minister care se ocupa cu legislatia, cu dialogul social si cu directiile, care la aceasta ora analizeaza documentele si vor decide ce se va intampla“.

Declaratia ministrului este cel putin ciudata, in contextul in care ultima greva generala, declansata in urma cu o luna de Solidaritatea, a putut fi declarata nelegala dupa ce Paul Pacuraru a suspendat conflictul de interese inregistrat in termeni legali de sindicate.

Nemultumita de situatia creata, Ilinca Diaconu, presedintele executiv al sindicatului Solidaritatea, l-a avertizat pe ministrul galatean: „Conflictul de interese pe care l-am declansat este legal si Ministerul Muncii sper sa nu faca aceeasi greseala pe care a facut-o acum cateva saptamani. Vom merge si vom picheta iar sediul ministerului, dar de aceasta data vor fi acolo cateva mii de siderurgisti“.

In paralel cu demersurile pentru inregistrarea conflictului de interese, sindicalistii de la Solidaritatea incearca sa sensibilizeze administratia ArcelorMittal in vederea negocierii unui nou contract colectiv de munca .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea