Social

Ministrul Nicolaescu anunta ca schimba manageri, dar si ca se construiesc spitale

32 de spitale noi si alti manageri pentru mai multe unitati spitalicesti din tara. Aceasta este decizia anuntata de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, astazi, in timpul unei conferinte de presa.

Cele 32 de spitale vor fi construite in urmatorii 4 ani, investitia ajungand la peste 2,7 miliarde euro. Astfel, in Timisoara, Iasi, Craiova si Targu-Mures vor fi construite spitale regionale de urgenta, in timp ce in judetele Alba, Galati, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Braila, Calarasi, Hunedoara, Mehedinti, Giurgiu, Bihor, Neamt, Arges, Prahova, Caras-Severin, Sibiu si Suceava vor aparea spitale judetene de urgenta, in afara de acestea, existand ideea unor investitii si in 10 spitale municipale, orasenesti si comunale. 

Procedurile de licitatii pentru construirea noilor obiective au inceput deja pe 5 mai, urmand a mai fi demarate si alte noi proceduri. 

Tot astazi seful Ministerului Sanatatii a anuntat ca 32 de directori de spital din Bucuresti si din provincie vor fi inlocuiti in urmatoarea perioada, in urma evaluarii activitatii managerilor spitalelor publice din reteaua ministerului in anul 2007. 

Intre directorii care urmeaza sa fie schimbati se numara si patru manageri ai unor spitale din Bucuresti, mai precis cei de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo Faciala „Prof. Dan Teodorescu ”, Spitalul Clinic „Colentina” si Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan”, in timp ce in tara, vor avea noi manageri spitale din judetele Arges, Bacau, Bistrita Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Dambovita, Harghita, Ialomita, Iasi, Neamt, Prahova, Salaj, Teleorman si Timis.

Ministrul a anuntat ca motivul inlocuirii din functie va fi nerespectarea indicatorilor de performanta prevazuti in contractul de management.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea