Social

#ministerul mediului #proiect #lege #taxa auto #nemirschi

Ministrul Nemirschi promite taxa auto proportionala cu noxele produse

Ministerul Mediului lucreaza la o noua lege pentru taxa auto. Nicolae Nemirschi , ministrul Mediului a declarat ieri ca prin aceasta lege, Guvernul incearca evitarea importurilor de masini mai vechi de 10 ani sau Euro 1 si o noua limita de noxe, de 150 de grame. Noua lege se va afla in dezbatere publica pana in luna iulie.

Nemirschi a declarat intr-un interviu acordat Mediafax ca prin noua lege, posesorii de autovehicule vor plati cantitatea de carbon “care iese pe teava”. In plus, oficialii romani vor incerca sa modifice limita de noxe, care la noi ar urma sa fie de 150 de grame, fata de 120 de grame, cat este in UE.

Potrivit Gandul, ministrul s-a plans de faptul ca a simtit presiuni din partea presei pentru a elabora legea respectiva inca din primele zile de la instalarea in functie, cand nu stia ce se intampla prin minister. Nemirschi a precizat ca desi i s-a raspuns ca vechea taxa auto era facuta de Ministerul de Finante , s-a implicat in noul proiect si prin negocieri purtate cu producatorii si importatorii romani de autovehicule.

Noul proiect de lege pentru taxa auto se va afla in dezbatere publica pana in luna iulie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea