Social

Ministrul Muncii vrea agentie unica de plati

Conducerea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF) vrea sa reorganizeze asistenta sociala din Romania. In citeva luni vor aparea trei institutii noi, printre care si Agentia Unica de Plati.
Observatorul Social, Inspectia Sociala si o Agentie Unica de Plati sint cele trei institutii noi pe care MMSSF le va infiinta in cel mai scurt timp. Ministrul Muncii , Gheorghe Barbu , a declarat ieri ca prin aparitia acestor institutii se doreste revigorarea modului in care se face asistenta sociala. Observatorul social va fi o institutie la nivel central care se va ocupa de gestionarea saraciei si a nivelului de trai. El va elabora politici sociale pentru combaterea saraciei. Inspectia Sociala va controla calitatea serviciilor din institutiile sociale, iar Agentia Unica de Plati va gestiona fondurile care se cheltuiesc pe proiecte sociale , a explicat Gheorghe Barbu. Ministrul Muncii a mai adaugat ca legea 705/2001 privind asistenta sociala va fi modificata deoarece o parte din prevederile acesteia nu au putut fi aplicate. In teritoriu, Directiile de Munca vor fi redimensionate. Gheorghe Barbu a precizat ca noile institutii vor angaja oameni din Directiile de Munca, nu din exterior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea