Social

#barbati #ministrul muncii #directiva #tati #concediu paternal

Ministrul Muncii, despre obligativitatea concediului paternal: Este o tampenie

Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Familiei si Persoanelor Varstnice, critica obligativitatea barbatilor de a intra in concediu de ingrijire a copilului timp de o luna, pe care o considera "o tampenie".

"Anul trecut, am fost obligati sa transpunem o directiva europeana in legislatia noastra. Este vorba despre impunerea pentru barbati de a intra pentru o luna in concediu de crestere a copilului. Este o tampenie fara seaman. Fiecare familie ar trebui sa aiba dreptul de a decide cine intra in concediu, nu poti sa-i obligi sa ia astfel de hotarari", a declarat Campeanu pentru ziarulring.ro, precizand ca a facut deja o serie de demersuri pentru schimbarea acestei prevederi.

Conforma legislatiei actuale, tatii ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 1 martie 2012 sunt obligati sa intre in concediu paternal cel putin o luna. In caz contrar, statul nu plateste indemnizatia aferenta lunii respective.

Sursa foto: cotidianul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea