Social

#ancheta #ani #ministru #nemirschi

Ministrul Mediului va raspunde in fata procurorilor pentru fals in declaratii

Agentia Nationala de Integritate (ANI) incepe cercetarea ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, pentru fals in declaratii . Oficialul va trebui sa raspunda in fata Parchetului pentru cele patru nereguli din declaratia de avere, desi spune ca nu a primit nici o hartie oficiala din partea ANI.

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Nicolae Nemirschi a infractiunii de fals in declaratii, dupa cum noteaza Realitatea TV.

Potrivit oficialilor, Nemirschi nu a declarat o locuinta care apare doar in cartea funciara si a “uitat” de cateva conturi trecute pe numele sotiei. Din declaratia de avere depusa la ANAF si intre veniturile reale obtinute de politician se pare ca ar fi o diferenta de aproximativ 160.000 de lei.

Zilele trecute, seful Agentiei de Integritate, alexandru macovei declara la Realitatea TV ca institutia pe care o conduce “va recomanda inceperea urmaririi penale a unui ministru din Guvernul Boc pentru un posibil fals in declaratii”. Tot astazi a fost anuntat si faptul ca un alt ministru din cabinetul Boc, respectiv Monica Iacob Ridzi , va fi anchetata de DNA pentru modul in care a cheltuit banii publici cu ocazia Zilei Tineretului, de la inceputul lunii mai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea