Social

Ministrul Mediului lanseaza, sambata, campania nationala de colectare a deseurilor electrice

Ministrul Mediului, Attila Korodi , va lansa la Sibiu, sambata, a doua campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, iar, incepand de dimineata, oamenii pot scoate in fata locuintei echipementele nefolosite, pentru a fi luate de personalul specializat.

Campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice va avea loc in 110 localitati, cu centre de colectare pentru astfel de echipamente, anul trecut fiind stranse peste 600 de tone de deseuri intr-o singura zi.

Potrivit unui clasament al celor mai mari cantitati de deseuri adunate anul trecut, in fiecare judet, Capitala era pe primul loc, cu 71,6 tone, fiind urmata de Maramures, cu 42 tone, si de judetele Brasov, Bihor si Harghita, cu cate 35 tone. Pe ultimele locuri in acelasi clasament s-au situat judetele Calarasi, cu doar 75 kg, Vaslui, cu 1,6 tone, si Ialomita, cu 1,8 tone.

Cantitatea de echipamente electrice si electronice puse pe piata a fost de aproximativ 5, 5 kilograme pe locuitor in 2001, in 2002, de aproximativ 6,5 kilograme pe locuitor, in anul 2003, 7,5 kilograme pe locuitor, potrivit estimarilor producatorilor. Cantitatea totala de echipamente electrice si electronice aflata in gospodariile populatiei este in jur de 25/ 30 kilograme pe locuitor, iar durata medie de utilizare a majoritatii echipamentelor electrice si electronice este de aproximativ 8 ani, potrivit acelorasi estimari.
In situatia in care se considera dotarea populatiei ca fiind de 30 kilograme pe locuitor (maxim, conform estimarii) si durata medie de utilizare de 8 ani - asa cum este indicata de producatori, cantitatea de deseuri de echipamente electrice si electronice, colectabile din gospodariile populatiei, este de 3,75 kilograme de locuitor pe an.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.