Social

Ministrul Hardau il amina pe rectorul Dragulescu

Ministrul Hardau ezita sa puna in aplicare o decizie data de Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care Stefan Dragulescu ramine rector la Universitatea de Medicina din Timisoara.

Dupa ce presedintele Traian Basescu i-a atras atentia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ca nu a pus la timp in aplicare o sentinta judecatoreasca data in cazul lui Sorin Oprescu, acum ministrul Educatiei se afla in aceeasi situatie. Mihail Hardau ( foto ) amina sa-l numeasca pe Stefan Dragulescu rector al Universitatii de Vest din Timisoara, pe motiv ca nu a primit motivatia de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu am primit decizia si nici motivarea deciziei luate de Inalta Curte. Cum o primim, il vom numi pe domnul Dragulescu rector, spune Mircea Muresan, purtatorul de cuvint al ministrului Educatiei.

Dragulescu: Anunt Presedintia

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, la 1 februarie, recursul Ministerului Educatiei in cazul lui Stefan Dragulescu, considerind ca argumentele institutiei sint nefondate, astfel ca profesorul poate fi din nou rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara. Daca amina sa puna in aplicare decizia Curtii, sint iresponsabili. Eu nu-mi explic cum de nu au primit decizia, din moment ce eu am primit-o tocmai la Timisoara. Hotarirea este irevocabila si definitiva, iar daca ministrul nu o pune in aplicare, anunt presedintia!, spune Stefan Dragulescu.

Fostii ministri ai Educatiei, Alexandru Atanasiu si Mircea Miclea , au luat decizia de a nu-l confirma in functia de rector pe Dragulescu, pe motiv ca numarul mandatelor legale expirase. Dar Stefan Dragulescu a contestat in instanta deciziile ministrilor, sustinind ca, timp de un an de zile, s-a autosuspendat din functia de rector pentru ca a fost ministrul Sanatatii, drept pentru care nu si-a dus la indeplinire un mandat in fruntea Universitatii de Medicina din Timisoara.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea