Social

#ministrul educatiei #stangere bani #fondul clasei #fondul scolii

Ministrul Educatiei: Strangerea de bani pentru fondul clasei trebuie sa inceteze

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a declarat, joi, ca orice colecte de bani pentru fondul clasei si fondul scolii "trebuie sa inceteze", aceste practici situandu-se "in afara legii".

"Nu trebuie sa se dea bani pentru fondul clasei sau fondul scolii. Cred ca aceasta actiune se plaseaza clar in afara legii", a spus ministrul Educatiei.

Intrebata de jurnalisti de ce unele scoli din sectorul 1, de exemplu, cer de bani de la parinti pentru aceste fonduri, in conditiile in care unitatile de invatamant primesc deja sume importante de la primaria de sector, Ecaterina Andronescu a spus ca aceste pracici trebuie sa inceteze.

"Parintii nu trebuie sa dea bani nici pentru fondul clasei, nici pentru fondul scolii", a subliniat ministrul Educatiei.

In ceea ce priveste premiile in bani cuvenite elevilor olimpici premiati la concursurile internationale din 2011, Andronescu a spus ca actualele prevederi legale impiedica acordarea acestora de catre Ministerul Invatamantului. Ministrul a precizat insa ca se cauta "o formula" pentru plata acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea