Social

#gheorghe ialomitianu #sorin blejnar #ministerul de finante #protest

Ministrul de Finante, despre functionarii protestatari: "S-au obisnuit cu bani multi"

Protestatarii de la Ministerul de Finante au petrecut noaptea in sediu ministerului, in speranta ca vor primi stimulentele care nu au fost platite in ultimele doua luni.

Ministrul Gheorghe Ialomitianu a fost blocat in birou de protestatarii furiosi si a putut parasi cladirea doar cu ajutorul bodyguarzilor. Ialomitianu spune ca stimulentele trebuie platite pe baza performantei si ca functionarii "s-au obsinuit cu bani multi".

"Nu mi se pare corect ca doctorii sau profesorii sa aibe salarii mai mici decat cei din ministerul meu. S-au obisnuit cu bani multi si daca acestia nu mai vin evident ca sunt suparati. Cand este vorba de rezultate, liderii de sindicat schimba discutia. Ministerul de Finante nu poate sa acorde stimulente la toata lumea atata timp cat sunt primarii sau scoli care se inchid", a declarat ministrul Gheorghe Ialomitianu, citat de Gandul.

Pozitia ministrului este intarita si de premierul Emil Boc.

"Atunci cand combaterea evaziunii fiscale va fi realizata de angajatii Ministerului Finantelor, astfel incat sa poata spune orice roman ca nu mai avem evaziune fiscala , cei de la Finante si-au facut datoria, putem vorbi de stimulente", a spus Boc, la TVR.

Seful ANAF, Sorin Blejnar , a dat vina pe presa pentru problemele salariale ale angajatilor de la Finante.

"Dumneavoastra cei de la presa aveti parte din aceasta vina la faptul ca acesti oameni nu sunt platiti pentru ca ati spus in permanenta ca cei de la Finante au trecut mai usor peste scaderea de 25 % pentru ca primesc stimulente. Dumneavoastra sunteti parte pentru ca acesti oameni nu primesc banii, de cealalta parte sunt eu, dar eu cred ca din partea mea voi rezolva. Oamenii o sa-si primeasca bani. Acest sistem a fost prost si noi l-am corectat, dupa 20 de ani cineva a corectat acest sistem", a declarat Blejnar, citat de Realitatea.net.

Protestul functionarilor din Ministerul de Finante va continua si astazi. In incinta ministerul a fost amenajata o cantina pentru protestatarii care au refuzat sa paraseasca sediul pe timpul noptii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea