Social

#romania #salvgardare #clauza #olanda #activare

Ministrul de externe olandez nu mai vrea clauza de salvgardare pentru Romania

Olanda nu mai doreste activarea clauzei de salvgardare pentru Romania. Ministrul de externe Frank Timmermans a declarat insa ca va propune oficialilor UE o verificare mai atenta a modului in care Bucurestiul si Sofia cheltuie banii europeni.
 
Oficialul olandez a declarat ieri ca nu doreste activarea clauzei de salvgardare pe justitie pentru tara noastra, ci monitorizarea mai atenta a tarii noastre. “As vrea sa vedem cum putem ajuta Bulgaria si Romania sa rezolve problemele pe care le au cu gestionarea fondurilor UE", a declarat Timmermans, citat de Cotidianul.

Aceasta pozitie a ministrului olandez a aparut in urma unei intrevederi avute cu comisarul pentru justitie, Jacques Barrot, in timpul careia cei doi au spus ca intentioneaza sa discute subiectul modului in care sunt cheltuiti banii europeni si cu oficialii CE responsabili de gestionarea fondurilor UE.


Pe 30 mai oficialul olandez ii trimisese o scrisoare comisarului pentru justitie in care ii solicita o intrevedere pentru a "examina in special impactul pe care l-ar putea avea aplicarea clauzelor de salvgardare asupra cooperarii judiciare deja existente cu Bulgaria si Romania", subliniind faptul ca pana acum Olanda a considerat ca sprijinul este mai eficient decat sanctiunile. Daca in aceeasi zi cu acest anunt, presedintele Basescu decora un oficial olandez, in zilele imediat urmatoare acestui demers al olandezilor, autoritatile romane declarau ca spera ca activarea clauzei de salvgardare sa nu se intample.

Insa potrivit oficialilor europeni, raportul facut pentru tara noastra va fi in acest an mult mai elaborat si mai aspru, dorindu-si sa fie un fel de bilant in al treilea an de la aderare. Acest document urmeaza urmeaza a fi publicat in luna septembrie a acestui an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea