Social

#educatie #profesori #sindicate #sindicalisti #greva #teze unice

Ministrii spun ca greva se suspenda, profesorii spun ca nu

Elevii de a saptea si a opta dau tezele unice cu doua zile intarziere iar greva profesorilor se suspenda. Acestea au fost concluziile intalnirii de aseara dintre sindicalistii din Educatie si reprezentantii Executivului, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

In tara, situatia in scoli este incerta. Multi profesori nu stiu daca sunt sau nu in greva, unii au ramas acasa, altii au venit sa predea, dupa ce aseara ministrul Andronescu declara aseara suspendarea grevei. Ei stiu sigur insa ca astazi nu le dau elevilor tezele la romana, aceasta urmand sa se desfasoare pe 7 mai . Nici liderii din invatamant nu dau semne ca ar vrea sa incheie complet protestele, ei declarand si in aceasta dimineata ca deciziile finale vor fi luate in functie de ce va insemna concret rectificarea bugetara.

Conform Realitatea TV, la finalul intalnirii de ieri, s-a stabilit reluarea discutiilor in cursul zilei de astazi, in urma carora se spera semnarea unui protocol in care se va mentiona faptul salariile cadrelor didactice nu vor fi afectate de scaderile bugetului Educatiei.

La intalnirea cu ministrii Andronescu si Pogea au participat reprezentantii celor patru federatii ale sindicatelor din invatamant - Federatia Educatiei Nationale (FEN), Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater .

Sindicalistii amenintasera inca de saptamana trecuta cu greva generala pentru toate zilele tezelor unice, respectiv 5, 13 si 21 mai. Ei sunt nemultumiti din cauza masurii inghetarii salariilor, anuntata de premierul Boc, dar si de faptul ca unii dintre ei si-ar putea pierde locul de munca, dupa rectificarea bugetara aprobata de Guvern.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea