Social

#dan nica #psd #guvern #ministri #traian băsescu

Ministrii PSD au demisionat astazi din Guvern

Ministrii PSD si-au depus azi demisia, dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare din functie a lui Dan Nica . Colegii fostului ministru de Interne, din PSD, aveau demisiile scrise inca de ieri, atunci cand anuntasera ca vor demisiona in grup daca Nica paraseste Guvernul.  

Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat ca PSD-istii au ajuns la Palatul Victoria pentru a-si depune demisiile. Ieri ministrii spusesera ca vor parasi Guvernul dupa jumatate de ora dupa ce Nica va fi revocat.

Potrivit Realitatea.net, liderii sociali-democrati au anuntat miercuri ca se retrag de la guvernare daca  presedintele Traian Basescu semneaza decretul de revocare din functie a lui Dan Nica. Ieri, seful statului il rugase pe Dan Nica sa ia in considerare posibilitatea de a demisiona din functia de ministru al Administratiei si Internelor , pentru a debloca situatia existenta in Coalitie si evitarea unei crize guvernamentale. Acesta a refuzat.

Revocarea ministrului de Interne precum si retragerea social-democratilor vine dupa trei zile de criza politica , in care membrii Coalitiei s-au contrat pe tema demiterii lui Dan Nica. PSD si-a sustinut ministrul si a spus ca se va retrage de la guvernare daca ministrul de Interne va fi revocat.

Ei au refuzat si propunerea presedintelui Basescu de a numi pe acest post o persoana din exteriorul sistemului si care sa nu fie membra a unui partid politic.

In locul lui Dan Nica, pentru portofoliul Internelor a fost propus Vasile Blaga.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea