Social

Ministrii PD isi numara realizarile

Partidul Democrat a dat ieri publicitatii raportul de evaluare a activitatii depuse, in cele sapte luni de guvernare, de cei opt ministri ai sai. Raportul, care nu este nici pe departe unul de evaluare, are 300 de pagini, spatiu in care demnitarii PD isi insira sec realizarile. Dintre acestea, 56 de pagini sint ocupate de descrierea activitatii ministrului Gheorghe Seculici, cunoscut mai ales in calitate de cumatru al presedintelui Basescu.

Activitatea asumata de Seculici dateaza in mod ciudat din luna ianuarie, desi el nu a exercitat functia decit din aprilie. Astfel, ministrul pentru coordonarea economiei include emiterea a 247 de acte normative , dintre care 57 ordonante de urgenta.

Totusi, pe Seculici il intrece in numar de pagini ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Gheorghe Dobre a avut nevoie de 86 de pagini pentru a-si demonstra eficienta iar raportul sau incepe cu o scurta dare de seama despre starea turismului. Turismul national va fi orientat si integrat in tendintele regionale si mondiale, din punct de vedere al dinamicii si orientarii in structurarea ofertei, spune Dobre dupa care se dedica explicarii politicilor in domeniul constructiilor si infrastructurii.

Dar pentru ca perceptia publica remarcata de sondaje nu se potriveste cu transpiratia de la birou a demnitarilor, Monica Macovei - despre care pina acum credeam ca este cel mai activ ministru - a desfasurat o activitate care a necesitat doar jumatate din spatiul de care a avut nevoie Seculici. Printre realizarile subliniate in raportul ministrului Justitiei se afla eliminarea imunitatii fostilor ministri, completarea legii pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor si modificarea formularelor pentru declaratiile de avere si de interese.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea