Social

#demisii ministrii 2008 #demisii guvern #ministrii cabinet tariceanu

Ministrii demisionari ai lui 2008

In anul 2008, Guvernul Tariceanu II nu a facut decat sa continue procesul de inlocuire a ministrilor inceput in 2007. Insa, cum multi nu mai ramasesera, nici demisiile nu au fost atat de multe, mai ales ca au existat portofolii unde alesii au tinut cu dintii de scaune pana in ultima clipa.

Au fost si momente in care a fost asteptata chiar si demisia intregului Guvern, insa liberalii s-au tinut tari pana la sfarsitul mandatului.

Anul 2007 a lasat mostenire anului 2008 un interimar la Justie - Teodor Melescanu - care a ajuns sa conduca doua ministere dupa ce in ultima luna a lui 2007 ministrul Tudor Chiuariu si-a prezentat demisia. Melescanu s-a asigurat, insa, de bunul mers al Justitie doar putin timp, pe 29 februarie 2008 fiind numit ministru liberalul Catalin Marian Predoiu.

Cazul Crulic l-a ingropat pe Cioroianu

Dupa ce isi sapase singur groapa de-a lungul mandatului prin nenumarate gafe si declaratii, ultima lopata de pamant pentru fostul ministru de Externe a reprezentat-o cazul romanului Daniel Claudiu Crulic.

Romanul, in varsta de 33 de ani, a murit pe 18 ianuarie intr-un spital din Cracovia unde ajunsese din arest intr-o stare de extrema epuizare cauzata de infometare. Romanul, arestat in septembrie 2007 pentru un presupus furt comis la 11 iulie 2007 intr-un magazin din Cracovia, a sustinut ca este nevinovat si intrase in greva foamei din 18 septembrie 2007, cerand insistent o intrevedere cu autoritatile romane. Cand a murit, cantarea numai 26 de kilograme, potrivit rudelor.

Cazul, relatat mai intai cu indignare de presa poloneza, la aproape doua luni si jumatate de la decesul detinutului, a fost preluat de presa din Romania la 4 aprilie si s-a transformat treptat intr-un adevarat rechizitoriu la adresa serviciilor consulare ale Ministerului de Externe.

Autoritatile romane consulare de la Varsovia au fost invinovatite ca nu au acordat la timp si cum se cuvine asistenta unui cetatean roman aflat intr-o situatie extrema.

"Chiar daca stiu ca din punct de vedere tehnic, nu am nicio vina, totusi a fost in joc viata unui om. Asta conteaza intr-adevar. Nu conteaza daca Crulic era un hot recidivist sau un om nevinovat. E vorba pur si simplu de viata unui om, iar o viata de om este cu mult mai importanta decat mandatul unui ministru", a spus Cioroianu in conferinta de presa convocata pe 11 aprilie.

Pentru Cioroianu, insa, cunoscut inainte de intrarea in politica drept un tanar de viitor al tarii, intelectual si istoric de seama al Romaniei, cele 371 de zile petrecute in fruntea ministerului nu au fost tocmai cele mai infloritoare.

Dupa esecul de la Externe, Cioroianu a ramas cu porecle precum "yesman" sau "mister good point".

Demisia lui Pacuraru, a treia oara-i cu noroc

Nici ministrul Muncii Paul Pacuraru nu a scapat de demisie dupa ce a fost implicat intr-un scandal de coruptie in 2007. Desi el sustine ca a vrut sa-si dea demisia chiar de atunci pentru a lasa justitia sa arate ca este nevinovat, Pacuraru nu "a reusit" decat a treia oara sa plece de tot de la conducerea ministerului.

Anuntul demisiei lui Pacuraru a fost facut de premierul Calin Popescu Tariceanu, care a catalogat gestul ministrului drpet "deosebit", dar si "cea mai buna solutie" a momentului.

"Am discutat cu colegii din BPC al PNL. Am luat in consideratie demisia pe care domnul ministru Pacuraru mi-a trimis-o in aceasta dupa-amiaza. Impreuna cu colegii am hotarat ca, din punct de vedere politic, este un gest deosebit pe care il face Paul Pacuraru.

In calitate de prim-ministru, cred ca este cea mai buna solutie. Am acceptat demisia ministrului Pacuraru, urmand ca in perioada urmatoare sa fac o alta nominalizare", a declarat Tariceanu la iesirea de la sedinta Biroului Permanent al PNL din data de 23 septembrie 2008.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea