Social

#ministerul sanatatii #medicamente #farmacie #reducere #pret #distribuitori

Ministerul Sanatatii nu a reusit sa reduca preturile la medicamente

Ministerul Sanatatii a cedat presiunilor importatorilor de medicamente si farmacistilor, renuntand la reducerile de preturi anuntate la 15 iulie. Importatorii au convins ministerul ca nu vor mai putea achizitiona medicamente in pierdere, revenindu-se astfel la vechile preturi.



Ministerul Sanatatii a cedat presiunilor producatorilor si farmacistilor, renuntand la reducerile de preturi anuntate cu surle si trambite odata cu lista medicamentelor compensate. “Pretul medicamentelor atat in farmacii, cat si de la distribuitori a fost intotdeauna hotarat de catre Ministerul Sanatatii, insa reducerile de preturi pe care le hotarase MSP erau imposibil de mentinut.

Au fost nenumarate discutii si intr-un final ministrul a cedat, revenindu-se la preturile medicamentelor de dinainte de 15 iulie”, ne-a declarat Clara Popescu, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania. Aceasta a mai adaugat ca preturile vor fi valabile pana la 1 octombrie, insa dupa data de 15 august, ministrul a promis ca va mai avea loc o intalnire cu reprezentantii Colegiului Farmacistilor, ai producatorilor si distribuitorilor de medicamente. “Farmacistii asteapta doar sa se ajunga la o intelegere intre producatori, distribuitori si MSP. Ne dorim sa se rezolve intr-un anumit fel aceasta situatie”, ne-a mai declarat presedintele Colegiului Farmacistilor.

Achizitii de medicamente nu se mai puteau face

"S-a revenit la o formula de preturi acceptabila atat pentru distribuitori, cat si pentru farmacii. Adica s-a renuntat la reducerile de preturi exagerate adoptate dupa 15 iulie, care practic ne puneau in imposibilitatea de a mai achizitiona medicamente”, ne-a declarat Viorel Vasile , presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente.

(continuarea in Gardianul)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea