Social

#alimente #elevi #ministerul sanatatii

Ministerul Sanatatii a intocmit lista cu alimentele nerecomandate elevilor

Cei de la Ministerul Sanatatii au finalizat lista cu produsele care nu vor mai putea fi vandute in scoli . Hotararea ministerului nu e definitiva, pentru ca e nevoie si de opinia firmelor din industria alimentara .

Alimentele foarte dulci, cele cu multe grasimi, alimentele foarte sarate si cele care contin peste 300 de calorii la o portie, dar si alimentele neambalate si cele neetichetate ar putea fi interzise in scoli.

Acestea sunt principiile pe care le-a aplicat Ministerul Sanatatii in elaborarea unei liste cu produsele nerecomandate prescoarilor si scolarilor. Lista a fost trimisa si patronatelor din industria alimentara , care vor aduce amendamentele lor in doua saptamani. Atunci, se vor stabili clar alimentele nerecomandate elevilor.

De asemenea, lista va ajunge si la Uniunea Europeana. Oficialii de la Bruxelles vor trebui sa spuna daca se respecta sau nu principiile unei alimentatii sanatoase.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea