Social

#ministerul public #ordonanta #cumul pensie salariu #constitutionalitate #avocatul poporului

Ministerul Public a sustinut, la CCR, ca OUG 230 nu incalca dreptul la munca

Reprezentantul Ministerului Public a sustinut, joi, la CCR, ca ordonanta ce interzice cumulul pensiei cu salariul nu incalca dreptul la munca si la pensie, in timp ce Guvernul nu si-a trimis niciun reprezentant la dezbaterile Curtii, care au durat aproximativ jumatate de ora.

Reprezentantul Avocatului Poporului a sustinut joi, in fata magistratilor Curtii Constitutionale, ca ordonanta de urgenta a Guvernului incalca dreptul la munca si la pensie, care sunt drepturi fundamentale, prevazute de legea fundamentala, informeaza Newsin.

Pledoaria reprezentantului AP s-a bazat pe motivatia deja expusa pe site-ul institutiei. Guvernul nu si-a trimis reprezentant, sustinerile in apararea controversatei OUG 230/2008 fiind comunicate in scris.

Procurorul a sustinut, in replica la cele spuse de reprezentantul Avocatului Poporului, ca ordonanta atacata nu incalca dreptul la munca si la pensie. "Cumulul pensiei cu salariul este un drept pe care legiuitorul il acorda sau nu, nu este un drept constitutional ", a mai spus reprezentantul Ministerului Public, cerand magistratilor CCR sa respinga exceptie de neconstitutionalitate . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului