Social

#brown #sarkozy #barroso #summit #londra

Mini-summit Marea Britanie - Franta - UE, la Londra

Primul ministru britanic Gordon Brown ii va primi luni la Londra pe presedintele francez Nicolas Sarkozy si presedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso pentru o reuniune consacrata crizei economice, a anuntat joi Downing Street.

O reuniune de lucru intre cei trei lideri este prevazuta la inceputul dupa-amiezii la Downing Street, urmata de o intalnire cu reprezentanti ai mediilor de afaceri la Lancaster House, in centrul Londrei.

Gordon Brown a prezentat la sfarsitul lunii noiembrie un plan de relansare bugetara de 20 de miliarde de lire sterline /24 de miliarde de euro/, marcat de o reducere a TVA, in timp ce economia britanica se instaleaza in recesiune.

Presedintele francez a anuntat de asemenea joi un plan de relansare de 26 de miliarde de euro pentru a impiedica angrenarea recesiunii.

Londra va gazdui printre altele la 2 aprilie urmatorul summit al G20 consacrat crizei financiare si economice, amintesc Reuters si AFP.

Printre altele, duminica Barroso a afirmat ca Londra s-ar gandi din ce in ce mai mult la adoptarea euro ca urmare a crizei financiare, ceea ce guvernul lui Brown a dezmintit ferm si a reafirmat ca el nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste moneda unica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea