Social

Minerii masacreaza broaste pentru cativa dolari

Apele din Valea Jiului sunt scotocite, in aceasta perioada, de mineri-braconieri care primesc pentru picioarele de broasca cate un dolar, informeaza Adevarul, in editia online de luni.

Conform legii, broastele pot fi recoltate doar cu autorizatie speciala, iar persoanele fizice care sunt membre in asociatiile vanatorilor si pescarilor sportivi pot sa captureze pentru consumul propriu cel mult 30 de broaste .

Tot ce trece peste aceasta cantitate se considera braconaj si se pedepseste cu amenzi sau inchisoare.

"Broscarii" au facut, in primavara aceasta, un adevarat dezastru pe baltile din apropierea raului Banita, paraului Rosia sau pe baltile dintre Petrosani.

"A fost un adevarat macel , la fel ca si anul trecut. Pentru ca sunt din ce in ce mai putine broaste, aproape ca s-au batut pe ele.

Nu conta ca broasca nu era buna de consum. Braconierii au omorat tot, cele rele fiind ucise de ciuda", a declarat Ioan Ghergheli, membru al Asociatiei Vanatorului si Pescarului Sportiv din Petrosani.

Din nefericire, braconierii captureaza broastele chiar in timpul sezonului de reproducere, cand amfibienii se aduna in balti, iar pe o mica suprafata de apa sunt sute sau mii de broaste care-si depun ouale.

Braconarea acestor amfibieni continua, in prezent, in zonele muntoase, ca Voineasa si Obarsia Lotrului.

La fel se intampla si pe malurile apelor din Muntii Retezat, doar ca acolo masacrul a fost incetinit dupa ce jandarmii montani au demarat misiuni de patrulare.

Aceste maceluri au produs deja un veritabil dezastru ecologic , ajungandu-se ca multe specii de batracieni sa fie pe cale de disparitie in zona Vaii Jiului.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Stirilocale.ro 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea