Social

# rate case # ajutor militari #militari

Militarii vor primi bani pentru rata la casa

Senatorii au aprobat legea care prevede ca militarii detasati in alte garnizoare sa primeasca un ajutor financiar in cazul in care isi achizitioneaza o locuinta prin credit imobiliar. 

Aceasta masura se va aplica insa numai in cazul celor care urmeaza sa faca un credit, nu si celor care au contractat deja bani pentru o locuinta. 

Din păcate, aceasta masura a starnit controverse, deoarece s-a creat o discriminare în rândul militarilor. Astfel, potrivit legii, cadrele militare în activitate numite în prima funcție sau mutate în interesul serviciului într-o altă garnizoană decât cea în care își au domiciliul și care nu dețin locuință proprietate personală în acea garnizoană, nici ei și nici soțiile sau soții acestora, în situația în care nu li se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător, au dreptul la o compensație lunară pentru chirie sau plata ratei/fracțiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziționării locuinței.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea