Social

#militari #romani #afganistan #atac #raniti

Militarii romani, atacati in Afganistan

Doi militari romani au fost raniti in Afganistan in urma unui atac al talibanilor impotriva bazei romanesti in care se aflau peste 1000 de soldati romani.

Baza Qualat, in cadrul careia sunt la datorie 1050 de romani si 50 de soldati americani, a fost atacata sambata noapte cu rachete si armament de infanterie.

Cei doi romani raniti sunt sergentul Florin Emil Cojocaru (30 ani) si caporalul Gheorghita Paval (25 ani). Acestia au fost raniti in zona fetei, informeaza Stirile ProTV.

Romanii raniti fac parte din Batalionul 280 Manevra, "Lupii Negri" din Iasi, care si-a inceput misiunea de 16 zile. Ei au fost transportati de urgenta cu elicopterul la Kandahar pentru tratament.

Baza a fost atacata la miezul noptii de 30 de talibani, inarmati cu mitraliere AK-47 ' Kalasnikov '. Atacatorii nu au fost prinsi in ciuda eforturilor romanilor, care au securizat rapid zona.

In ultimii 6 ani, 11 soldati romani au fost ucisi in Afganistan si aproape 50 au fost raniti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea