Social

# romani in somaj #coronavirus #somaj

Mii de oameni in somaj, de maine! Cea mai mare uzina din Romania isi suspenda activitatea

In contextul crizei de coronavirus multe companii si-au suspendat temporar activitatea sau au ales ca angajatii sa lucreze de acasa. Incepand de maine si Uzina Daci isi va suspenda acivitatea iar cei 14.000 de angajati vor intra in somaj.

Salariatii vor primi doar 85% din salariu si tichete de masa. Activitatea va fi suspendata pana pe 5 aprilie. Masura a fost luata pentru a-i proteja pe cei 14.000 de muncitori.

"Avem aceasta intalnire pentru a stabili un program de inchidere a uzinei, sa vedem daca oprim lucrul joi sau vineri. E vorba de 14.000 de oameni, trebuie sa ii protejam, nu putem continua asa. Trebuie sa gasim o soluitie pentru a intra in somaj temporar. E greu sa ii protejam pe muncitori in uzina, sunt multe spatii comune in care intra in contact", a declarat Ion Iordache, vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia, pentru G4Media.

Si alte industrii auto au anuntat ca isi suspenda activitatea. Printre acestea se numara Ford, care are unitati de productie  atat in Europa cat si in Craiova, dar si gigantul BMW.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea