Social

#termocentrala deva #deva #caldura

Mii de oameni fara caldura. Termocentrala din Deva a fost oprita din lipsa de carbune

Mii de oameni din Deva au ramas fara caldura in plina iarna, deoarece termocentrala Mintia a ramas fara carbuni.

 

Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost oprita in cursul noptii de joi spre vineri pentru ca nu mai are stocuri carbune. Din aceasta cauza, aproximativ 4.500 de apartamente au ramas fara caldura.

"Complexul Energetic Hunedoara si-a oprit atat productia de carbune, cat si pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprita la ora 1 si 10 minute. Guvernul trebuie sa vina cu solutii sau sa plece acasa", a informat presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Istoc.

Liderul sindical a atras atentia de joi ca, pe fondul protestelor de la minele de huila din Valea Jiului, termocentrala Mintia nu mai are stocuri de carbune pentru a putea functiona, noteaza Agerpres.

Peste 100 de mineri din Valea Jiului s-au blocat in subteran si protesteaza din cauza intarzierii salariilor. In acest context, aproximativ o suta de angajati ai termocentralei au protestat si ei, joi, in curtea unitatii, nemultumiti de faptul ca se intarzie, cu zece zile, plata salariilor in cadrul CEH.

Intre timp, restul oamenilor au de suferit din cauza frigului din case si din institutii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea