Social

#mihai ghimpu #tratat #regim de frontiera

Mihai Ghimpu, despre tratatul cu Romania: Este neconstitutional

Mihai Ghimpu , presedintele interimar al Republicii Moldova, a declarat ca tratatul privind regimul de frontiera semnat Romania si Moldova este ilegal si neconstitutional, informeaza adevarul.ro. El sustine ca premierul Vlad Filat nu avea mandatul necesar pentru a semna acest act.

"Atat timp cat documentul nu a fost ratificat de Parlament, eu nu pot sa-l atac la Curtea Constitutionala", a adaugat Mihai Ghimpu.

Tratatul privind regimul de frontiera a fost semnat la 8 noiembrie la Bucuresti, de catre prim-ministrul moldovean Vlad Filat si ministrul roman de externe, Teodor Baconschi. Seful diplomatiei romane a precizat ca textul documentului a fost finalizat dupa 11 runde de negocieri intre cele doua parti.

Imediat dupa semnarea lui, Alianta Moldova Noastra, democratii si comunistii au criticat documentul, afirmand ca este neconstitutional si trebuia sa fie examinat in Parlament inainte de a fi semnat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea