Social

Miercurea-Ciuc se baricadeaza de frica lui Csibi Istvan

Liderii de opinie din Miercurea-Ciuc cheama populatia sa apere urbea de amenintarea lui Csibi Istvan . Fara sa-i rosteasca numele, autoritatile ii sfatuiesc pe harghiteni sa fie uniti si sa anunte orice miscare suspecta.

Trebuie sa ne protejam fiecare pe fiecare, a declarat ieri primarul din Miercurea-Ciuc, Robert Raduly, citat de MEDIAFAX. Alaturi de omul de afaceri Janos Kurko si de jurnalistul Zoltan Szondy, Raduly este martor al acuzarii in procesele impotriva lui Csibi. Rog deopotriva ca, in spiritul acestei solidaritati si al acestei responsabilitati a fiecaruia pentru fiecare, sa anuntam imediat daca sint semnalmente ca vechile reflexe sint pe cale sa revina, a mai spus primarul, cu trimitere la perioada in care orasul era terorizat de Csibi Istvan. Raduly a propus infiintarea unui centru unde sa fie preluate aceste semnale in cadrul primariei.

Janos Kurko a tinut sa aminteasca faptul ca a fost liniste in oras in cei doi ani cit a stat Csibi Istvan in arest, iar Zoltan Szondy a declarat ca in fata infractionalitatii, daca vor mai fi evenimente, nu exista nici un fel de controverse politice, sociale sau etnice si in fata unor astfel de evenimente intotdeauna in Miercurea-Ciuc va fi un front comun.

Nu prezinta pericol public

Omul de afaceri harghitean Csibi Istvan, arestat in septembrie 2004 pentru fapte de coruptie, a fost eliberat, miercuri seara , din Penitenciarul Botosani, alaturi de alte cinci persoane din anturajul sau. Curtea de Apel Suceava a anulat ultimul mandat de arestare pe numele lui Csibi Istvan pe motiv ca prelungirea detentiei acestuia - care a fost arestat timp de peste un an si trei luni - ar contraveni principiilor CEDO care se refera la durata rezonabila a judecatii. Totodata, instanta a mai stabilit ca Csibi Istvan poate fi cercetat in libertate pentru ca nu exista elemente potrivit carora lasarea lui in libertate ar prezenta pericol pentru ordinea publica sau ca acesta ar avea posibilitatea de a incerca zadarnicirea aflarii adevarului.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea