Social

#produs traditional #mici #aditivi alimentari #decizie europeana

Micul, declarat produs traditional in trei luni

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anuntat astazi ca micul romanesc va fi declarat in maxim trei luni produs traditional, masura ce va ajuta ca acest preparat sa nu fie interzis de Uniunea Europeana, care a cerut ca de la 1 iunie acesta sa fie scos de pe piata deoarece contine aditivi alimentari interzisi in UE.

"Micul romanesc este salvat, ca sa spun asa. Nu este niciun fel de problema. Cu ajutorul sectorului, care s-a mobilizat foarte bine, eu cred ca am reusit sa facem un lucru foarte important.

Sigur ca mai sunt cateva zile pana asteptam si o decizie europeana in acest sens, dar de cand a intrat in vigoare regulamentul european, micul romanesc se produce in continuare fara niciun fel de problema", a declarat ministrul Daniel Constantin.

Ministrul a precizat, de asemenea, ca autoritatile competente au inceput deja procesul de atestare a micului ca produs traditional.

"Acest proces va dura in jur de trei luni si dupa aceea nu cred ca va mai fi niciun fel de problema", a adaugat ministrul Agriculturii.

Sursa foto: www.gandul.info
Autor: Ana Ionescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea