Social

Meserii in care se pot califica somerii

Sunteti someri, iar meseria in care sunteti calificati nu mai este cautata de angajatori? E bine sa stiti ca va puteti recalifica. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) va organiza luna aceasta 223 de cursuri de formare profesionala , gratuite pentru someri. Meseriile si calificarile in care vor fi pregatiti somerii sunt urmatoarele: - lucrator in comert - 495 persoane; - operator introducere , validare si prelucrare a datelor - 441 persoane; - lucrator in realizarea structurilor folosite in constructii - 431 persoane; - lucrator in domeniul culturii plantelor - 304 persoane; - zidar, pietrar, tencuitor - 219 persoane; - brutar - 126 persoane. Pentru ca programele de formare profesionala se adreseaza nevoilor pietei muncii, oferta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca mai cuprinde si cursuri in meserii, precum: frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, manager resurse umane , contabil, mecanic auto, zidar, fierar betonist, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, administrator retea calculatoare, inspector resurse umane , apicultor, mecanic auto, tapiter, receptioner, montator pereti si plafoane din gips carton, dulgher, macelar, mecanic agricol, cosmetica, ospatar, asfaltator, sudor, asistent gestiune, legumicultor, lucrator in comert, patiser, mozaicar-faiantar, fochist, camerista etc. Majoritatea cursurilor se vor organiza in urmatoarele judete: Teleorman (16 cursuri), Hunedoara (13 cursuri), Satu Mare si Brasov (cate 12 cursuri), Dolj, Dambovita, Gorj si Prahova (cate 11 cursuri). Cursurile se fac gratuit pentru somerii indemnizati si cu plata pentru persoanale care lucreaza, dar vor sa se recalifice si dureaza de la trei luni la noua luni, in functie de modulul pentru care se opteaza. Dupa teminarea programului de instruire pentru care ati optat, veti fi distribuiti la anumite firme sau va puteti cauta singuri un loc de munca.

De unde puteti afla mai multe informatii

Cei interesati pot afla mai multe detalii despre cursurile de formare profesionala de la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si a municipiului Bucuresti (telefon 316.09.24 sau 316.22.45). Daca nu stiti unde se afla aceste filiale din orasul dumneavoastra, pentru mai multe informatii puteti suna la numerele de telefon de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, din Bucuresti, la telefon 021-303.98.31 sau 021-303.98.39. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea